Egészség

Ironman, erőemelő és műugróbajnok nagyik

Sportolni soha nem késő, és az életkor nem mentség a tunyaságra.

Álljon itt példaként öt olyan nő, aki idős korában is olyan sportteljesítményre képes, amire sokan fiatalon sem. És nem azért, mert annyival jobbak, erősebbek vagy hajlékonyabbak, mint a fiatalok, hanem mert elszántak és kitartóak.

Jevgenyija Sztyepanova, 75 éves, műugró. Az egész életében sportkarrierről álmodozó, de mérnökként dolgozó Jevgenyija 60 éves korában döntötte el, hogy sportoló lesz. A műugrást választotta, és szorgalmasan gyakorolni kezdett élete első nemzetközi versenyére. Azóta is edz, versenyez és érmeket is nyer.

Megdöbbentő sportteljesítmények 60 év felett

Chandro Tomar, 82 éves, sportlövő. Az indiai asszony 68 éves korában fogott először lőfegyvert a kezébe, és azonnal beleszeretett a sportlövészetbe. Eddig 25 nemzetközi versenyen diadalmaskodott, miközben vitte a háztartást, segítette hat gyermekét, és 15 unokája nevelésében is részt vett.

Megdöbbentő sportteljesítmények 60 év felett

Ljudmilla Voronova, 64 éves, Ironman-versenyző. A 4 kilométer úszás, 180 kilométer biciklizés és 42 kilométeres futás szünet nélküli teljesítése meg sem kottyan a 64 éves asszonynak, aki első versenye előtt mindössze három hónapot edzett. Azóta már három Ironman-versenyen lett első. Valószínűleg földönkívüli.

Megdöbbentő sportteljesítmények 60 év felett

Galina Cverova, 85 éves, erőemelő. 75 éves korában kezdett sportolni, korosztályában kétszer volt világbajnok fekvenyomásban.

Megdöbbentő sportteljesítmények 60 év felett

Diana Nyad, 66 éves, hosszútávúszó. Diana 64 éves korában elúszott Kubából Floridába; összesen 53 órát töltött a vízben. Akkor futott neki ötödjére a kihívásnak, aminek a végigcsinálását még 60 éves korában határozta el.

Megdöbbentő sportteljesítmények 60 év felett

Forrás: boredpanda.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top