Egészség

Meglepő okokra vezeti vissza az autizmus kialakulását egy új kutatás

Egy új kutatás szerint a terhesség alatti túlzott folsav- és B12-vitaminfogyasztás elősegítheti az autizmus kifejlődését.

 A tézis egyelőre még csak gyerekcipőben jár – a Johns Hopkins University kutatócsoportja ezt elismeri. Ugyanakkor a feltevést, miszerint a terhesség alatti folsav és B12-vitamin túlzott bevitele állhat az autizmus hátterében, megalapozottnak tartják.

Meglepő okokra vezeti vissza az autizmus kialakulását egy új kutatás

 A kutatók szerint, ha túl sokat fogyaszt a kismama ezekből a tápanyagokból, az autizmus kialakulásának veszélye 17,6-szorosára nő! Most azt mondhatnánk, jó, akkor ne szedjünk folsavat és B12-vitamint terhesség alatt, de a dolog nem ilyen egyszerű: ugyanis pont a folsav hiánya okozhat olyan halálos elváltozásokat is a babánál, mint a nyitott gerinccel születés.

Amíg további eredményre nem jutnak, a  kutatók azt javasolják, hogy az ajánlott mennyiséget semmi esetre se lépjük túl terhesség idején!

Forrás: Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top