Egészség

5 dolog, ami fájdalmasabb a szülésnél

A nagyon erős testi fájdalomról szinte mindenkinek a szülés jut eszébe, még a férfiaknak is, pedig akad jó pár betegség, testi történés, ami simán utoléri a vajúdás és a szülés élményét a fájdalomskála terén.

Az alábbi listát nők megkérdezése alapján állították össze – akiknek természetesen volt összevetési alapjuk –, hogy tapasztaltak-e már olyan testi bajt, ami legalább akkora, vagy nagyobb fájdalommal járt számukra, mint a szülés.

Vese- és epekő. Dobogós problémák. Brutális, sokáig elhúzódó fájdalmat képes okozni mindkettő, a szenvedő alany sokszor felegyenesedni sem tud.

Fogászati beavatkozás. Ez persze nagyban függ az orvostól. De nekem például volt olyan kolléganőm, akinek ki kellett operálni az egyik bölcsességfogát. Utána olyan brutális fájdalmai voltak majd egy hétig, hogy bevallotta, inkább átélte volna még egyszer egyszerre a két szülés összes fájdalmát.

5 dolog, ami fájdalmasabb a szülésnél

Migrén. A migrénes roham napokig is eltarthat, az elszenvedője sokszor a szemét sem képes kinyitni, a fejét sem tudja megmozdítani, olyan pokoli fájdalmat vált ez ki belőle. Mindehhez sok esetben rosszullét is társul, teljesen ellehetetlenítve a mindennapi életet.

Csonttörés. Szintén többen említették, ráadásul a csontvégek összeforrása jóval tovább elhúzódó folyamat, mint ameddig a leghosszabb szülés tart.

Forrás: verywell.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top