Egészség

15 kilós tumort távolítottak el egy férfiból

A kínai férfi a műtét előtt már teljesen úgy festett, mint aki mindenórás terhes.

A jóindulatú daganat egy évtizeden át növekedett a férfiban, aki jobb híján a hagyományos kínai orvoslás eszközeivel igyekezett megszabadulni tőle, amíg végül egy kórházban hajlandóak voltak megoperálni.

A férfi elsőként 2006-ban fordult orvoshoz azzal, hogy a gyomra táján fájdalmat érez. Találtak is egy csomót, ami jóindulatú daganatnak bizonyult. Amikor a tumor kosárlabda méretűre nőtt, az orvosok azt javasolták a férfinak, hogy el kellene távolíttatni, mert nyomást gyakorolhat a belső szerveire, ami végzetes kimenetelű lehet.

Forrás: CEN
Forrás: CEN

Hiába próbálkozott azonban több kórházban is, mindenhol túl kockázatosnak ítélték a műtéti eltávolítást. Az utóbbi években már állandó ápolásra szorult a hatalmasra nőtt daganat miatt.

A családnak mostanra sikerült annyi pénzt összegyűjtenie, hogy elvégeztessék az operációt egy katonai kórházban. A tumort hatórás műtéttel távolították el.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top