Egészség

Bírósági ítélet kényszerítette kemoterápiára a fiatal lányt

Nem volt hajlandó kemoterápiával "mérgezni magát", ezért kényszerítették rá.

Cassandra Callendernél 17 éves korában diagnosztizálták a Hodgin-limfómát. A lány – az anyjával egyetértésében – akkor úgy döntött, nem akarja kemoterápiával “mérgezni a szervezetét,” helyette inkább alternatív gyógymódokkal próbálkozna.

Az orvosok szerint azonban utóbbi döntésével kizárólag azt érte volna el, hogy két éven belül meghal, míg a kemoterápia 85%-os túlélési eséllyel kecsegtetett.

A diagnózist követően Cassandra és az anyja több kezelésen sem jelent meg, amit az orvosok jeleztek az állam gyerekfelügyeleti hatóságának. Hosszas jogi huzavona után az állami legfelsőbb bíróság úgy döntött, nem sérti Cassandra jogait, ha erővel vetik alá a kemoterápiának. Ha betölti a 18. életévét, onnantól szabadon dönthet a kezelése felől, határozott a bíróság.

Tavaly januári fotó Cassandráról, a kezelés alatt
Tavaly januári fotó Cassandráról, a kezelés alatt

A lány ezért több kemoterápián is átesett, tavaly áprilisban hagyhatta el a kórházat. A ráknak akkor nem volt nyoma a szervezetében, az orvosok nagyon bizakodóak voltak a teljes gyógyulás tekintetében.

Sajnos, nemrégiben kiújult a betegség, Cassandra tüdejében újból rákos szövetet találtak. Mivel már betöltötte a bíróság által kijelölt 18 évet, mostantól szabadon dönthet a kezelés elfogadása vagy elutasítása felől.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top