Egészség

Az agyat övező tévhitek akadályaink lehetnek az életben

Talán egy szervünket sem övezik annyira makacsul bizonyos tévhitek, mint az agyunkat.

A tanulási képesség, az agy plaszticitása, képességei körül sok legenda kering, melyek akár meg is gátolhatnak minket abban, hogy kihasználjuk a legemberibb szervünkben rejlő lehetőségeket.

Az agyi képességeink öröklöttek és meghatározottak. Nem teljesen. Mivel az agy elképesztően rugalmas és óriási változásokra, fejlődésre képes szerv, az életmódunk és a viselkedésünk nagyon nagy hatással van arra, végül mit hozunk ki belőle. Sok mindentől eleshetünk, csak mert elhisszük magunkról, hogy “én ehhez hülye vagyok”, és “nekem ez magas”.

Az agyat övező tévhitek akadályaink lehetnek az életben

Gyógyszerekkel tehetünk a legtöbbet az agy egészségéért. Nem feltétlenül. Bizonyos betegségek esetén elengedhetetlen a gyógyszerelés, de alapvetően testmozgással és meditációs módszerekkel, valamint elegendő alvással tehetünk a legtöbbet az agyi egészségünkért.

A korral járó mentális hanyatlás elkerülhetetlen. Nem igaz. Akárcsak az izmoknál, az agy esetében is igaz, hogy ha nem használjuk, elsatnyulhat. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a mindennapos szellemi erőfeszítés, tanulás jótékony hatással van a mentális képességekre, még az Alzheimer-kór is lassítható némileg, ha rendszeresen tornáztatjuk az agyunkat.

Forrás: huffingtonpost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top