Egészség

Beteg lánya miatt ment neki az oltáselleneseknek az apa

"A védőoltás nem egy akarom-nem akarom kérdés. Társadalmi kötelességvállalás" – írta az édesapa, akinek öt hónapos kislánya kanyaróval fertőződött meg.

“Ma kiderült, hogy az öthónapos kislányom kanyarós” – kezdi hosszú Facebook-posztját a dühös édesapa, aki saját bevallása szerint azért döntött úgy, hogy billentyűzetet ragad, hogy egyszer és mindenkorra tudatosítsa az emberekben a védőoltás fontosságát. “Gondolkodjunk el a fenti mondaton egy másodpercre… A gyermekem most, 2016-ban egy olyan vírustól betegedett meg, amiről mostanáig úgy hittük, sikerült eltörölnünk a föld színéről.”

A Neal felhasználónév alatt posztoló férfi elmondta, leginkább azért dühös, mert kislánya még túl fiatal ahhoz, hogy megkaphassa a védőoltást (mivel azt csak 12 hónapos kor után adják be), így aztán teljes mértékben a nyájvédettségre van utalva. “És akkor ejtsünk néhány szót erről az úgynevezett nyájvédettségről is. Csak akkor működik jól, ha elég intelligens ember dönt úgy, hogy beoltatja magát. Az ő védettségük óvja majd a többieket. Azokat, akik önként vagy önhibájukon kívül nem kaptak védőoltást.”

“Sajnos az oltásellenes mozgalom romboló munkája miatt sokan vannak, akik azt hiszik, joguk van dönteni egy védőoltás beadatásáról. Pedig ez nem választás kérdése. Ez társadalmi kötelesség” – jelenti ki az apa, majd hozzáteszi, ha a világon mindenki olyan könnyelműen és nagyképűen állna ehhez a fontos kérdéshez, mint az oltásellenes csoportok, akkor most világszerte gyerekek ezrei lennének kitéve olyan vírusoknak, amik többek között vakságot, agyhártyagyulladást, kruppot és sok más, egyébként elkerülhető szövődményt okoznak.

Beteg lánya miatt ment neki az oltáselleneseknek az apa

“Kedves oltásellenesek, az önzőségetek egy komplett új generációt tett ki olyan betegségeknek, amikről vagy már 100 éve nem hallottunk.” Neal kitért arra is, hogy az amerikai orvosok nagyjából 92 százalék egyetért abban, hogy az időről-időre visszatérő szamárköhögés- és kanyarójárványokért az oltásellenes aknamunka felelős. “Nagyon úgy tűnik, mára járvány lett azokból a Google Akadémián végzett “szakemberekből”, akik elhiszik magukról, hogy okosabbak, mint az egész nyugati orvoslás együttvéve.”

Neal azzal zárja szarkasztikus posztját, hogy megköszöni az oltáselleneseknek, hogy újra megismertették a világot a rég elfeledett vírusokkal, majd hozzáteszi. “Kösz, oltásellenesek! Remélem, elkapjátok a poliót!”

Még több cikk a védőoltásról az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top