Egészség

Ezért kívánod a csokit PMS alatt

Rád is szinte óramű pontossággal tör a csillapíthatatlan csokiéhség, ha közeledik a menstruációd? A dietetikusok megmagyarázzák a jelenséget.

A PMS-sel járó görcsöket, rosszullétet, hangulatingadozást senki sem szereti, de tény, hogy ez a hónapnak az a szakasza, mikor elnézőbbek is vagyunk magunkkal szemben, és hormonjainkra fogva megengedünk magunknak olyan kilengéseket is, mint fél, vagy egy tábla csoki. De vajon tényleg a ciklusunk a hibás?

Ezért kívánod a csokit PMS alatt

Lisa Eberly dietetikus megnyugtató válasza, hogy igen: a ránk törő hasi görcsök miatt ugyanis a szervezetünk magnéziumot kíván, és a csokival enyhíthetők a görcsök. Ez a testi része, de mivel azt tapasztaljuk, hogy a görcsök enyhülnek, érzelmi szinten is vágyunk a csokira, hiszen nyugtató hatással van ránk nem csoda, hogy az egyik leggyakoribb komfortétel.

De a csokinak van még egy jó tulajdonsága, ami koffeintartalmából ered: a koffein természetes fájdalomcsillapítóként funkcionál, így a PMS-sel ránk törő hasogató fejfájást is kezelhetjük egy kis csokival.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top