Egészség

Videóval csinálnának kedvet a zöldségevéshez

Ha egy gyerek zöldséget eszik egy videón, a felvételt megnéző gyerekek is kedvet kapnak hozzá, derült ki egy vizsgálatból.

Egy amerikai kísérlet biztató eredményeket hozott, hogy miként lehetne több zöldség vagy gyümölcs fogyasztására rávenni a kisgyerekeket.

Videóval csinálnának kedvet a zöldségevéshez

A mintegy 7,5 perces felvételen óvodás korú gyerekek esznek kaliforniai paprikát. A felvétel megnézésének zöldségfogyasztásra tett jótékony hatása nem azonnal jelentkezett a 3–5 éves kis nézőkben, hanem mintegy egy hét múlva: akkor fejenként kb. 16 gramm paprikát ettek meg, szemben azokkal a gyerekekkel, akik nem látták a videót: ők csak fejenként 6 grammot ettek.

“Ez arra utal, hogy a gyerekek elraktározzák az emlékezetükben a látottakat, és ez hatással vannak rájuk” – mondta Amanda Staiano, a kutatás vezetője.

A kutatók úgy vélik, ha a tévében a mesék között lemennének időnként olyan pár perces blokkok, amin kisgyerekek egészséges ételeket esznek, azzal javítani lehetne a gyerekek táplálkozási szokásain.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top