Egészség

A vakok számára is elérhetővé teszi a képeket a Facebook

A Facebook menő technológiai újításának köszönhetően, ezentúl a látássérültek is élvezhetik ismerőseik feltöltött fotóit.

 “A Facebook célja, hogy összekapcsolja a világot. És ebbe mindenki beletartozik” – hangzik el a gondolat az alábbi videón, ami azt prezentálja, hogyan teszi érzékelhetővé a képeket a közösségi oldal vak és látássérült felhasználói számára.

 A program, ami felolvassa a képernyőn látható szövegeket, már egy ideje a vakok szolgálatában áll. A Facebook újítása abban rejlik, hogy egy mesterségesintelligencia-program felismeri a képeken látható tartalmakat, és a szöveg mellett azokat is felolvassa azoknak, akik nem látnak. 

Az alábbi videót Mark Zuckerberg osztotta meg és 22 óra alatt több mint 3 millióan látták:

We just launched a tool that uses artificial intelligence to help people who are blind experience photos on Facebook.When blind or visually impaired people use the internet, they use something called a screen reader that turns text into spoken words. But until now, screen readers haven't been able to describe what's in a photo. Using artificial intelligence, we're able to understand what's in a photo and describe that for someone using words. This is a great use of AI technology, and it's an important step towards making sure everyone has equal access to information and is included in the conversation. Check out this video to see how it works.

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, 5 April 2016

 Forrás: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top