Egészség

A tetoválás jót tesz az egészségnek?

Egy új vizsgálat szerint a tetoválás segíthet leküzdeni bizonyos betegségeket.

Az Alabamai Egyetem kutatói arra jutottak, hogy a tetovált emberek könnyebben megbirkóznak a megfázással, mint a nem tetováltak.

A vizsgálatba 29 embert vontak be, és mindannyiuktól vettek nyálmintát, mielőtt tetováltattak, illetve miután elkészült a nagy mű. Közülük kilencnek ez volt az első tetoválásuk.

Kiderült, hogy az újoncok szervezetében a tetoválást követően jóval magasabb volt az immunglobulin A nevezetű antitest mennyisége, mint azokéban, akik nem először estek át tetováláson. (Az immunglobulin A az immunrendszer legelső védelmi vonalát jelenti a fertőzések, például a megfázás ellen.)

Ezt a kutatók azzal magyarázták, hogy az utóbbiak szervezete már megszokta a tetoválással járó stresszt, kevésbé élesen reagál rá. Ahogy a rendszeres edzéstől is erősödnek az izmaink, úgy a rendszeres tetoválást is megtanulja tolerálni a szervezet.

Ő biztosan nem fázik meg
Ő biztosan nem fázik meg

“A stresszreakció után a szervezet visszatér egy egyensúlyi állapotba – magyarázta a kutatás vezetője. – Ha azonban ez a stressz újra és újra megismétlődik, a test igazodni fog hozzá, mondhatni, magasabbra állítja a belső mércéjét.”

Azt is hozzátette, hogy akiket először tetoválnak, hajlamosak megbetegedni utána, mert a szervezetük még nem szokott hozzá ehhez a fajta stresszhez. Akiké azonban már igen, azok jobban tolerálják a másfajta “támadásokat” is, mint amilyen egy betegség.

Forrás: nypost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top