Egészség

Mobil szűrőprogram indul szegény gyerekek számára

Mobil szűrőprogramot indít a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Philips és a T-Systems a hazánk legszegényebb térségeiben élők egészségügyi vizsgálatára.

A Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórháza mobil szűrőprogramot indít hazánk leghátrányosabb helyzetű vidékein, elsősorban szegény gyerekek számára. A kezdeményezésről Kozma Imre atya, a rend magyarországi vezetője számolt be szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Mobil szűrőprogram indul szegény gyerekek számára

A szűrőprogram elsősorban a fiatalokra és gyerekkorúakra koncentrál, a szűrővizsgálatok mellett fontos része lesz a programnak a testi-lelki nevelés. A cél a fiatalok rávezetése az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás előnyeire, emellett a dohányzás és az alkoholfogyasztás visszaszorítása is.

Blazsevácz Péter, a Philips Magyarország Kft. egészségügyi üzletágának igazgatója bejelentette, hogy a programhoz a cég legfejlettebb készülékeit veszik igénybe, a hasi, kardiológiai és érrendszeri betegségek kiszűrése érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top