Egészség

Így segít az alvás az agyadnak

Az alvás azért is nagyon fontos, mert az agy ilyenkor "frissíti magát", azaz regenerálódik, feldolgozza a napi információt, és felkészül a következő napra. Elmondjuk, miért lesz hálás agyunk a megfelelő alvásért.

1. Csökkenhet az Alzheimer-kór kialakulásának esélye

Az Alzheimer-kór ma már népbetegségnek számít, de a megfelelő alvás még ezt is segíthet megelőzni. A kevés alvástól ugyanis könnyebben felépülnek az olyan káros hatású proteinek, amik később Alzheimer-kórhoz, demenciához vezethetnek. Ha mindig tartjuk magunkat hozzá, hogy meglegyen a napi 7 óra, könnyedén elkerülhetjük az ilyen agykárosodást.

2. Az alvás agyra gyúr

Nem véletlen, hogy egy kiadós alvás után frissebbnek és tisztábbnak érezzük fejünket. Alvás közben ugyanis újra feltöltődnek az információ átadásához elengedhetetlen neurotranszmitterek, amikkel nem csak a memóriánk javulhat, de az agyunk gyorsabban tud majd tanulni és problémákat megoldani.

Így segít az alvás az agyadnak

3. Alvás közben méregtelenítjük az agyunkat

Alvás közben az agy nekiáll eltávolítani azokat a káros toxinokat, amik a nap folyamán felhalmozódtak. Épp ezért elengedhetetlen, hogy meglegyen a napi szükséges alvásmennyiségünk!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top