Egészség

Így szabadulj meg gyorsan a puffadástól!

A puffadás szörnyen rá tudja nyomni bélyegét közérzetünkre, érthető hát, ha mielőbb szabadulni szeretnénk tőle.
Így szabadulhatsz meg gyorsan a puffadástól

A puffadás az egyik leggyakoribb gyomorprobléma – számos oka lehet, és akinél sűrűn előfordul, az tudja, mennyire kellemetlen érzés.

Szerencsére ezen a helyzeten könnyen változtathatunk, elsősorban úgy, ha átgondoljuk kicsit étrendünket és életmódunkat. De mi van, ha gyorsan kell valami megoldást találni? Ilyenkor próbálkozhatunk az alábbiakkal:

  • Masszírozzuk hasfalunkat finom, egyenletes és körkörös mozdulatokkal. Így ellazíthatjuk az izmokat, és segíthetünk, hogy a puffadást okozó, felhalmozódott gázok távozhassanak szervezetünkből.
  • Használhatunk puffadásgátlót is. Vannak megelőző készítmények étkezés előttre, de akkor is találhatunk gyógyszert, ha már megtörtént a baj.
  • Előfordulhat az is, hogy a puffadás mögött stressz vagy szorongás áll – ezek olyan hormonokat szabadítanak fel, amik stimulálják az emésztőrendszert, és több gázt szabadítanak fel. Próbáljunk relaxálni és alkalmazzunk légzéstechnikákat, hogy nyugodtabbak és laposabb hasúak legyünk.
  • Szintén segíthet, ha étkezés után egy kellemes, 10-15 perces sétára indulunk. Ez segíthet a puffadáson és javítja a közérzetet!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top