nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Ez az egy szokás a felére csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét

Ez az egy szokás a felére csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét

Egy új tanulmány szerint, elég egy kis mozgás és máris 50 százalékkal csökkentettük az időskori Alzheimer-kór kialakulását!
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

 A Journal of Alzheimer Disease’s folyóiratban megjelent tanulmány szerint a mozgással ne hagyjunk fel idős korunkban sem, sőt! Ugyanis az olyan tevékenységek, mint a séta, a tánc, vagy akár a kertészkedés rendszeres űzése akár 50 százalékkal csökkenti az Alzheimer-kór kialakulását.

Ez az egy szokás a felére csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét

 A tanulmányban leírt kutatásban 876 ember vett részt, akik életmódját 30 éven keresztül vizsgálták. Amikor az átlagéletkor elérte a 78-at, a résztvevőknek egy memóriatesztet kellett megoldaniuk, mialatt MRI-felvételeket készítettek az agyműködésükről. Az eredményt összevetették az illető mozgási és kalóriabeviteli szokásaival, így jutottak arra a következtetésre, hogy akik csak egy kicsit többet mozogtak – és itt tényleg nem feltétlenül edzésre, hanem olyan mindennapi tevékenységekre gondolunk, mint a séta, kertészkedés, takarítás – azok agyműködése jelentősen jobb képet mutatott, mint azoké, akik régóta hanyagolták az aktív életmódot.

Tudj meg még többet az Alzheimer-kórról az NLCafén:

Forrás: Prevention

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon