Egészség

3 meglepő tény a nevetésről

Kevés jobb dolog van annál, mint addig nevetni, amíg kicsordulnak a könnyeink. Elárulunk három érdekességet a nevetésről!

1. Megvédhet a szívbetegségektől

Nemhiába mondják, hogy a nevetés mennyire egészséges dolog. Az összefüggés valójában egyszerű: mivel mindenféle stressz és negatív érzés rossz hatással van szervezetünkre, nem meglepő, hogy a szívbetegségben szenvedőknél kevés nevetést és több agressziót fedeztek fel a kutatók. A tudományos bizonyíték még nem kiforrott, de tapasztalatból biztosan tudjuk, hogy egy jó nevetés megvédheti szívünket.

2. Segít kalóriákat égetni

A diétázás is hatékonyabb lehet egy kis nevetéssel. Sajnos azért ez nem azt jelenti, hogy mostantól megéri vicces videókra cserélni a délutáni edzést, de tény, hogy egy kiadós, 10-15 perces nevetéssel akár 40 kalóriát is elégethet szervezetünk.

3 meglepő tény a nevetésről

3. Hozzájárul a memória megőrzéséhez

Kutatók szerint a nevetés idősebb felnőttek esetében hozzájárulhat, hogy tovább megőrizhessék memóriájuk frissességét. A memória csökkenti a memóriaroncsoló stresszhormonokat, és egy 2014-es kutatásban azt is megállapították, hogy egy 20 perces vicces videó megtekintése után könnyebben emlékeztek és tanultak meg új információkat az alanyok.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top