Egészség

A fehérjediéta meglepő hatása az alvásra

Egy nemrég készült tanulmány meglepő összefüggésre mutat rá a magas fehérjetartalmú diéta és az alvásminőség között.

 A Purdue Egyetem által készített tanulmányhoz túlsúlyos és kórosan elhízott diétázókat vizsgáltak, akik a fogyás érdekében magas fehérjetartalmú étrendbe fogtak. A diéta egy nem várt, kellemes meglepetést is hozott, mégpedig a jobb, pihentetőbb alvás képében.

A fehérje-diéta meglepő hatása az alvásra

 Ez bizonyára sokakat meglep, hiszen vacsorára egy steak bevágása után legtöbbünk inkább forgolódik és hánykolódik éjszaka. A kutatásban 44 túlsúlyos és elhízott személy vett részt, akiket 16 héten át figyeltek meg – ezalatt főleg fehérjét fogyasztottak. A résztvevők jelentős része az időszak végén nyugodtabb éjszakákról, pihentetőbb alvásról is beszámolt. 

A kutatók egyelőre csak vizsgálják, hogyan hat a protein az alvásra. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kutatásban megfigyelt diétázók a zsírok és szénhidrátok mértékét fokozottan lecsökkentették a diéta időtartamára, így ez is szerepet játszhat a meglepő eredményben.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top