Egészség

Mikor a legegészségesebb desszertet enni?

Napi egy desszert a legtöbb fogyókúrába simán belefér. Már csak az a kérdés,mikor engedjünk a csábításnak?

 Vannak, akik a fogyókúra alatti teljes édességtilalomra szavaznak, de a legtöbben azért ennél elnézőbbek magukkal, és engedélyeznek napi egy desszertet. Ugyanakkor nem mindegy, a nap melyik szakaszában fogyasztjuk el az édességet: vajon mikor járunk jobban, ha délben vagy ha este csábulunk el?

Mikor a legegészségesebb a desszert elfogyasztása?

 A szakértők szerint a legjobb, ha ebéd utánra időzítjük a desszertet. Ekkor ugyanis hagyunk elég időt a szervezetnek, hogy a nap további részében ledolgozza a kalóriákat. Arra azonban figyeljünk, hogy a főétel után várjunk egy órát a desszerttel, máskülönben kellemetlen teltségérzet jelentkezhet. Ahogy telire, úgy üres gyomorra sem érdemes édességet enni, hiszen így könnyen az egekbe szökhet a vércukorszint, utána pedig drasztikusabb lesz a cukorsokk is.

Az ebéd utáni desszertevésnek nemcsak testi, hanem pszichológiai jelentősége is van: ha a főétkezést édességgel koronázzuk meg, a teljesség illúzióját tesszük magunkévá, és így kevésbé kívánjuk majd a nassolást a nap többi részében.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top