Egészség

Mi történik a testeddel, ha túl sokat ülsz?

Rengetegen végzünk olyan munkát, aminek következtében szinte az egész napot egy irodai székben vagyunk kénytelenek eltölteni. De milyen hatással van ez a testünkre?

1. Lassuló emésztés

Az ülő munkát végzők elpuhulásának a lassuló emésztés is oka lehet. Ha evés után hosszú ideig ülve maradunk, a gyomor összepréselődik, ez pedig lassítja emésztésünket. Hosszú távon ez több problémához is vezethet, jelentkezhet például gyomoréges vagy puffadás is.

2. Problémák a lábbal

Ülés közben a lábunk többnyire nyugalmi helyzetben van, tehát nem használjuk. Ennek következtében azonban a keringés is lelassulhat benne, a láb feldagadhat és a csontok is elgyengülnek. Épp ezért nagyon fontos, hogy ülés közben se feledkezzünk meg a lábak megmozgatásáról.

Mi történik a testeddel, ha túl sokat ülsz?

3. Gyengülő izmok

Sajnos a képlet egyszerű és nem túl meglepő: minél aktívabbak vagyunk, az izmaink annál jobban fejlődnek és erősödnek, és minél lustábbak vagyunk, izmaink annál inkább elsatnyulnak. Ülés közben rengeteg izom ellazul, nincs szükség rá, hogy dolgozzanak, ez azonban hosszú távon a test izomzatának jelentős sorvadásához vezethet.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top