Egészség

5 szénhidrátforrás, amivel nem ártasz a fogyókúrádnak

A teljes kiőrlésű szénhidrátforrások nem szabotálják a diétád, sőt: feltöltenek energiával, és még a karcsúsodást is segíthetik, ha odafigyelsz a mennyiségre és a minőségre.

 A Harvard Egyetem 8 éven át tartó kutatásában, melyben 27.000 embert vizsgáltak, azt találták, hogy akik teljes kiőrlésű szénhidrátokat fogyasztottak, egy kilóval mindig kevesebbet nyomtak, mint akik finomított ételeket. De hogy mit ír az étel címkéje, az félrevezető lehet: csak az a termék számít egészségesnek és fogyókúrabarátnak, amelyik minimum 51%-ban teljes kiőrlésű. 

5 szénhidrátforrás, amivel nem ártasz a fogyókúrádnak

1. Barna rizs

A teljes kiőrlésű barna rizs rengeteg fehérjét, rostot, B-vitamint és magnéziumot is tartalmaz, miközben alacsony kalóriás: egy csésze főzött rizsben 218 kalória van. 

2. Zabpehely

A zabpehelyből készült zabkása minden fogyókúrázó jó barátja. 1 csészényi zabkásában (ha vízzel készült) 166 kalória van, nem beszélve arról, hogy órákra eltelít. Rost- és fehérjeforrás, így egyaránt segíti az emésztést és az izomépítést is. 

 3. Bulgur

A közel-keleti konyha kedvence, a bulgur szuper ásványianyag- és rostforrás. 28 grammban 96 kalória van és 11% magnézium!

4. Kukoricadara

A szárított kukoricából készülő dara vagy polenta, bár nem olyan tápanyagdús (bár magnézium és szelén található benne), legalább fogyókúrabarát: 28 grammban 101 kalória van. Készíts belőle puliszkát, és tuti órákig nem éhezel meg!

5. Müzli

Ebben az esetben a müzli szó alatt a zabpehely, aszalt gyümölcsök és a magvak keverékét értjük. Így a müzli bővelkedik rostokban, fehérjében, B-vitaminokban és E-vitaminban. 85 grammnyi müzliben 289 kalória van, szóval még a diétád is biztonságban marad tőle.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top