Egészség

Ez történik, mikor kihúzol egy ősz hajszálat

Ne aggódj, a legendával ellentétben, ha kihúzol egy ősz hajszálat, nem nő kettő másik a helyére!

 Az első ősz hajszálak megjelenésekor, valamiért azt gondoljuk, ha kihúzzuk az első pár szálat, később lesz látványos a végeredmény – még ha a szívünk mélyén tudjuk is, hogy ezzel nem állítjuk meg az idő kerekét.

Mi történik, mikor kihúzol egy ősz hajszálat?

 Jót tehát nem tesz, ha az ősz hajszálainkat babráljuk, de vajon bármi rosszat igen? Tragédia nem történik, ha kihúztál egy pár szállal, de apróbb kellemetlenségek felüthetik a fejüket. Mikor hirtelen a bőr felszínéről – bárhonnan a testeden – kihúzol egy szőrszálat, a körülötte lévő vékony bőrben könnyen kárt tehetsz. Ennek a leggyakoribb következménye a szőrtüszőgyulladás vagy a benőtt szőrszálak. De a következő hajszálnak sem tesz jót, ha az elődjétől barbár módon szabadultál meg: ezzel ugyanis traumát okoztál a fejbőrben és a tüszőben is, ezért elvékonyodhat és lassabban is nőhet a haj.

Ha legközelebb tehát ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy megszabadulj egy ősz hajszáltól, gondolj arra – bármilyen kegyetlenül is hangzik –, hogy a következő is ősznek fog nőni. Vigasztaljon inkább a tudat, hogy az ősz haj újra hódít a divatvilágban!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top