Egészség

Mindenre van egy jó tea!

A teák választéka végtelen, akárcsak az egészségre tett jótékony hatásaik száma.

Rosszul alszol? Szorongás vagy puffadás gyötör? Túlzottan pörögsz? Nem aggódj, minden problémára akad egy jó tea!

Puffadás. Az ánizsteát szokás erre a gondra bevetni, amit hasfájós csecsemőkénél is régóta alkalmaznak, de a citromfű is jó hatással van az emésztőrendszerre.

Stressz, szorongás. A nyúzott idegek megnyugtatására többféle tea is rendelkezésre áll. A kamilla nem csupán gyulladáscsökkentő, de a váliumhoz hasonló hatású anyagot is tartalmaz. Ugyancsak nyugtató hatású a citromfűből készült tea. Mindkettőt tartósan, napi rendszerességgel érdemes fogyasztani a hatás érdekében.

Álmatlanság. A levendulának nemcsak az illata altató hatású, de a belőle készült tea is. Csökkenti a vérnyomást és a pulzust is.

Már a látványa is megnyugtató
Már a látványa is megnyugtató

Menstruációs görcsök. Egy 2009-es vizsgálat szerint a gyömbérből készült tea olyan hatékonynak bizonyult a menstruációs görcsök enyhítésében, mint az ibuprofén.

Gyomorfájás. A borsmentatea enyhítheti a fájdalmat, mert serkenti az emésztést, de ha reflux okozza a gyomorfájást, a borsmentát inkább kerülni érdemes.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top