Egészség

Ezekkel gyengíted az immunrendszeredet

Az immunrendszerünk az első és legfontosabb védőfalunk a betegségekkel szemben, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rá.

1. Túlzásba vitt léböjtkúra

Néha még az egészséges életmód felé tett törekvéseink is visszafelé sülhetnek el. Manapság sokan tartanak tisztító léböjtkúrákat, ilyenkor azonban könnyen előfordulhat, hogy fontos tápanyagokat vonunk meg szervezetünktől, és immunrendszerünk gyengévé válik.

2. Gyengítő alkohol

Bizony, az alkoholfogyasztás is komoly lyukakat üthet védekező rendszerünk falán. Az alkohol rontja a csontvelő vörösvértest- és fehérvérsejt-termelését, ami hosszú távon immunrendszerünk legyengüléséhez vezethet.

Ezekkel gyengíted az immunrendszeredet

3. Antibiotikum/antiimmunrendszer

Trükkös helyzet, hogy ha épp egy komolyabb betegségből szeretnénk kigyógyulni az antibiotikum segítségével, meglehetősen legyengíthetjük közben immunrendszerünket is. Épp ezért nagyon fontos, hogy tényleg csak akkor folyamodjunk antibiotikumhoz, ha valóban súlyos problémával állunk szemben.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top