Egészség

4 tuti tipp tavaszi fáradtság ellen

Most már tényleg látjuk a fényt az alagút végén, vagyis a kiutat a télből. Ahhoz azonban, hogy ne döntsön le a lábunkról az időjárás-változás, érdemes odafigyelni egy pár dologra – így frissen és kipihenten köszönthetjük a tavaszt!
4 tuti tipp tavaszi fáradtság ellen

 Imádjuk, ha beköszönt a tavasz, és a nappalok egyre hosszabbak és langyosabbak lesznek. Viszont a hőmérséklet-különbségek nappal és éjszaka között csalókák tudnak lenni, megjelennek a pollenek, izgatottabb lelkiállapotba kerülünk, vagyis csupa olyan veszély fenyeget, ami kikezdheti az alvásritmusunkat, ezáltal tavaszi fáradtsághoz vezet. Most segítünk, hogyan maradj fitt és friss a tavaszra!

 1. Kezeld az allergiád

Ha éjszaka is allergiás panaszokra – orrfolyásra, tüsszögésre és könnyes szemekre – ébredsz, szerezz be egy légtisztító berendezést, a háziállatokat pedig tiltsd ki a hálószobából. A nyugodt alvás mindent megér!

2. Hidratálj egész nap

A melegebb idő könnyen okozhat kiszáradást, ami pedig fáradtsághoz vezet és az alvásodat is alááshatja. Ezért igyál bőségesen vizet egész nap! Ha unod a sima vizet, próbáld ki, hogy feldobod egy kis grépfrúttal – így még a C-vitamin-tartalékaidat is feltöltheted.

3. Mozogj rendszeresen

A napsütötte reggelek motiváljanak edzésre! A reggeli edzés ugyanis segít a nyugodt, pihentető alvásban.

4. Egyél szezonális, könnyű vacsorákat

Ha van valami, ami miatt még a jó időnél is jobban szeretjük a tavaszt, az a rengeteg friss zöldség. Medvehagyma, spárga, zöldborsó, articsóka… válogasd össze ezekből a vacsorád, így nem telítődsz túl éjszakára, és jobban ki tudod pihenni magad.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top