Egészség

Ezek a hétköznapi tárgyak lehetnek tele baktériumokkal

Persze mindig igyekszünk tisztán tartani testünket és környezetünket, de az ádáz bacilusok néha a legváratlanabb helyekről leselkedhetnek ránk.

1. Tiszta ruhák

Bizony, nem csak a mocskos szennyez, de a ropogós, frissen mosott ruhák is hemzseghetnek a baktériumoktól. Hogyan lehetséges ez? Állítólag a koszos alsóneműk mosása után benn maradhatnak a baktréiumok mosógépünkben, a következő mosáskor pedig a többi ruhára is átterjedhetnek. Próbáljunk magasabb hőfokon mosni, miután az alsóneműkkel végeztünk. 

2. Ablaktörlő 

Valószínűleg nem is gondolnánk rá, hogy autónk ablaktörlője micsoda bacilustanya lehet. Pedig ez az egészségre is veszélyt hordozhat, ugyanis a legionella nevű baktérium az ablaktörlő folyadékjából párologva akár a tündőnkbe is juthat.

Ezek a hétköznapi tárgyak lehetnek tele baktériumokkal

3. Kontaktlencsetartók

Lencsehordók figyelem! Az ugye mindenki tudja, hogy a folyadék rendszeres cserélése elengedhetetlen, hogyha nem szeretnénk csúnya szemfertőzést kapni, de mi a helyzett a lappangó baktériumokkal? Állítólag a kontaktlencse műanyagból készült tartóján eleve megtalálhatóak bizonyos baktériumok, amik nagyon is veszélyesek lehetnek a szem épségére. Épp ezért egy-két naponta mindeknéppen mossuk át a tokot forró vízzel, és rendszeresen cseréljük le.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top