Egészség

Betilthatják a szemétkaják reklámozását

Az Egyesült Királyság újabb lépést tervezget híresen egészségtelenül táplálkozó lakosságának a helyes irányba való terelgetése érdekében.

A gyerekeknek szóló online tartalmak a jövőben nem tartalmazhatják egészségtelen ételek reklámjait, legalábbis ha elfogadják a tervezett javaslatot. A szigetország “reklámbizottsága” hamarosan, állítólag még a nyár előtt a nyilvánosság elé bocsátja a javaslatát, megvitatás céljából. A tilalom olyan oldalakat is érinthet, mint a YouTube vagy az ITVHub.

2007-ben a tévében már betiltották a magas zsír-, só- és cukortartalmú élelmiszerek reklámozását az olyan programok előtt/alatt, melyeket nagy valószínűséggel 16 éven aluliak néznek, ezért sok gyártó most elsősorban a neten igyekszik reklámjaival elérni a fiatalkorú célcsoportokat.

Kirúgják a netes reklámokból is a szemétkajákat
Kirúgják a netes reklámokból is a szemétkajákat

Az ötlet állítólag már jó ideje érik, mert jogosak voltak azok a kérdések, melyek azt firtatták, hogyhogy csak a tévéből vannak kitiltva ezek a reklámok, míg a neten ugyanaz a műsor vidáman tartalmazhatja az egészségtelen ételek reklámjait.

Forrás: bbc.com 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top