nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
A terhesség legelső lehetséges jelei

A terhesség legelső lehetséges jelei

A terhességnek nem feltétlenül a menstruáció elmaradása az első jele.
NLCafé
f Ajánlom

Amikor észreveszed, hogy késik a menzeszed, akár már többhetes terhes is lehetsz, éppen ezért korábban is jelentkezhetnek már tünetek. Melyek lehetnek ezek?

Émelygés, hányinger. Nem feltétlenül csak reggel! Ha bármikor és viszonylag gyakran tapasztalsz ilyesmit, gyanakodj.

Feszülő, érzékeny mellek. Ha menstruáció alatt érzékeny szokott lenni a melled, ezt szorozd be sokkal. Ha ennyire érzékeny most a melled, fennáll a terhesség gyanúja, főleg ha teltebbnek, nehezebbnek is érzed őket. A mellet érintő tünetek már 2-3 hetes terhességnél jelentkezhetnek.

Ha gyakran émelyegsz, jusson eszedbe a terhesség lehetősége
Ha gyakran émelyegsz, jusson eszedbe a terhesség lehetősége

Kimerültség. Ha a szokásosnál hamarabb kezdesz lefeküdni, és gyakorta vagy fáradt, azt okozhatja a terhesség miatti progeszteronszint-változás.

Szagérzékenység és kívánósság. Ha irritálnak bizonyos szagok, melyekkel korábban nem volt bajod, az lehet a megemelkedett ösztrogénszint – és a terhesség – következménye. Ugyanígy áll a helyzet bizonyos ételek megkívánásával.

Enyhe vérzés, görcsölés. Az embrió beágyazódása – ez 10–14 nappal a megtermékenyülést követően történik – járhat némi vérzéssel, ez azonban rövidebb ideig tartó, világosabb színű pecsételő vérzés, nem olyan tehát, mint a megszokott menstruációd.

Forrás: womenshealthmag.com 

Megosztás Facebookon