Egészség

Az orgazmus különböző fajtáit mutatja be egy új weboldal

Kifejezetten a női orgazmus rejtélyét boncolgatja az a weboldal, amelynek hátterében egy minden eddiginél szélesebb körben elvégzett kutatás áll. Különleges, "érinthető" videók segítségével bárki megtudhatja, mire érdemes odafigyelni szex (vagy önkielégítés) közben.

 Az OMGYes.com weboldal mottója szerint a női orgazmust sokszor titokzatosnak, kiismerhetetlennek nevezik. Pedig nem volna az, ha nem lennénk annyira prűdek és szégyellősek. Bár korábban végeztek már különböző kísérleteket, és a pszichológusoktól a szexológusokon át a viselkedéskutatókig tudósok tucatjai vizsgálták a témát, az OMGYes az Indiana University és a Kinsey Intézet támogatásával egy minden eddiginél átfogóbb felmérést végzett a női orgazmussal kapcsolatban.

Ahány ház, annyi szokás (Fotó: Tumblr.com)
Ahány ház, annyi szokás (Fotó: Tumblr.com)

A kutatás eredményeit Justin Lehmiller szexkutató “nagyon pozitív fejleménynek” nevezte. A weboldal valóban formabontó több szempontból is. A két vezető kutató, dr. Debby Herbenick és dr. Brian Dodge több mint ezer nővel készített mélyinterjúkat, amelyekben többek között olyan kérdéseket tettek fel, hogy az alanyok mikor jöttek rá, hogy számukra mi az, ami bevált a szexben, milyen felismerések vezették őket végig az útjukon, de rákérdeztek a konkrét technikákra is, amellyel garantáltan orgazmust tudnak elérni, akár egyedül, akár partnerükkel. A kutatás kiterjedt a pszichológiai háttérre is, illetve a kutatók megkérték a válaszadó nőket, hogy fogalmazzák meg, milyen tanácsot adnának fiatalabb önmaguknak, illetve mi az, amit szeretnének, ha partnereik tudnának szexuális igényeikről. Aki kíváncsi a kutatás részleteire és módszertanára, a Knowledgenetworks oldalán megtalálja a részletes leírást.

A kommunikáció kulcsfontosságú (Fotó: Tumblr)
A kommunikáció kulcsfontosságú (Fotó: Tumblr)

Az OMGYes oldalán rövid videókon szemléltetik azt is, hogy miért fontos a megfelelő ritmus, az időzítés, az érintés, illetve a különböző mozdulatok, az orgazmus elérése érdekében. Ezek a videók pedig nem rideg, biológiai szemléltető ábrákból állnak, hanem hús-vér nők mutatják be saját testükön – mindenféle cenzúra nélkül –, hogy mi az, ami számukra jóleső érzést okoz. A bemutató után speciális “érinthető” videók segítségével mindenki ki is próbálhatja, hogy mennyire tudná kielégíteni a különböző igényeket. Míg a bemutatók ingyenesek, az interaktív videók már csak előfizetési díj ellenében érhetőek el, de az egyszeri 29 dollár (valamivel több mint 8200 forint) igazán nem nagy összeg, főleg ha ezért cserébe az ember jobban eligazodik majd a hálószobában.

További cikkek orgazmusról és szexről az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top