Egészség

Kórházi fertőzés: húsevő baktérium ölhette meg a beteget

A daganatos beteg több műtéten és kezelésen esett át, valamelyik beavatkozásnál kaphatta meg a fertőzést, ami a zárójelentésében is szerepel.

Füsti Molnár Sándor öccse egy hónappal ezelőtt halt meg egy kórházi fertőzésben. Mint a Tényeknek elmondta, testvérénél 8 éve végbéldaganatot diagnosztizáltak, megműtötték. A daganat miatt kemoterápiát kapott. Két év kezelés után kiderült, hogy nem azt típusú kezelést kapta, amit kellett volna. Ennek következtében tönkrement az egyik veséje. Vesekatéterre volt szüksége és többszöri hólyagátmosásra.

A férfi szerint valamelyik beavatkozásnál kaphatott fertőzést a testvére. A kórházi zárójelentésében szerepel, hogy bakteriális fertőzése volt, amit kezeltek. Sándor szerint azonban a testében lappangó baktérium szétterjedésétől tüdőgyulladást kapott, napokkal később meghalt.

A férfi azt mondta, nem akarja feljelenti a kórházat, mert – mint mondta – egy pereskedés már nem hozza vissza az öccsét.

 Olvass még a kórházi fertőzésekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top