Egészség

Így vihetsz be még több D-vitamint

A hideg téli napok után leeresztett szervezetnek mindennél jobban szüksége van egy kis éltető D-vitaminra. Így juthatsz hozzá!

1. Lazac

Szerencsére egy szelet csodás, narancsszínben játszó lazac nem csak az omega-3 miatt lehet jó nekünk. A lazacban bőven van áldásos hatású D-vitamin is, arról nem is beszélve, hogy a lazactól egészséges és csodaszép lehet a hajunk és a bőrünk is. 

2. Tojás

A tojás esetében a sárgájában rejlik a csoda. A naphoz hasonlóan ugyanis az aranyló tojássárgája is egy csomó D-vitamin forrása. Egy tojássárgájában benne lehet a napi D-vitamin-szükséglet 30 százaléka, persze érdemes rá odafigyelni, hogy bizonyos típusú tojásoknak magasabb lehet a vitamintartalma, mint másoknak.

Így vihetsz be még több D-vitamint

3. Tej

A tejben amúgy is található D-vitamin, de ne aggódjunk, ha például nem szeretnénk állati eredetű tejet fogyasztani. Manapság sok növényi tej, például szójatej és rizstej kapható különböző vitaminokkal feldúsított változatban is – keressük azt, amelyik D-vitaminban gazdag. 

Forrás: MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top