Egészség

Emberfeletti képességekre tesznek szert a Himalájában élő szerzetesek

A buddhista szerzetesek életformáját régóta csodálja a nyugati világ. A legérdekesebb képességeikre egy nyolcvanas években készült kutatás hívta fel a figyelmet.
Emberfeletti képességekre tesznek szert a Himalájában élő szerzetesek

 A Harvard Egyetem professzora, dr. Herbert Benson még a 80-as években vezetett egy kutatást, hogy rájöjjön, miért olyan különlegesek a Tibetben élő buddhista szerzetesek. A kutatás során a szerzetesek számos, emberfelettinek nevezhető képességre derült fény.

 Dr. Benson megfigyelései közül elhíresült egy, amiben a szerzeteseket jéghideg, vízzel átitatott pokrócba csavarták. Hihetetlen, de mindössze a saját testhőmérsékletüket és a ‘g Tummo‘ meditációs technikát használva, a szerzetesek fél óra alatt teljesen megszárították a takarót! Az alábbi videóban látható egy rövid felvétel az esetről. Egy másik megfigyelésben is elképesztő testhőváltozást produkáltak a szerzetesek – majdnem 70 fokig tudtak felmelegedni!

Nehéz nem szkeptikusnak lenni az ilyen információk hallatán, de a szerzetesek vallják, hogy a szürreális képességekre mindennapos meditációval és jógával tettek szert. Szerintük bárki képes arra, amire ők, hiszen az alapképesség mindenkiben megvan. A meditáció jótékony hatásai számunkra is ismeretesek, nem véletlenül terjed a használata az üzleti szektortól kezdve az orvostudományig.

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top