Egészség

Így tartsd kordában a kettes típusú cukorbetegséget

Gyógymód talán még nincsen, de a kettes típusú cukorbetegség esetében szinte minden az odafigyelésen múlik. Ezekkel a hatékony technikákkal kezelhetjük a problémát.

 1. Vörösbor

Persze csakis mértékkel. De egy pohár vörösbor a vacsora mellé nagyon is jót tehet a cukorbetegeknek: a vörösborban található etanol kontrollálhatja a glükóz szintjét, ráadásul a vörösbor még antioxidánsokban is gazdag.

2. Olívaolaj

A jó minőségű olívaolaj annyira egészséges, hogy szinte mindenre jó a szervezetben! Nincsen ez másként a kettes típusú cukorbetegség esetében sem. Persze arról semmiképpen sem szabad megfeledkezni, hogy az egészségtelen zsírok száműzése étrendünkből az egyik első lépés, ha a cukorbetegség kezeléséről van szó. 

Így tartsd kordában a kettes típusú cukorbetegséget

3. Ebéd utáni séta

Ha egy kiadós sétára indulunk, a mozgó izmok sokkal hatékonyabban kontroll alatt tudják tartani a vércukorszintet, mint a nyugalmi helyzetben lévő test. Különösen hatékony lehet a mozgás, ha közvetlenül étkezés után iktatunk be egy kis kellemes, nem túlságosan megterhelő testmozgást! 

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top