Egészség

Már digitálisan is tárolhatók az egészségügyi dokumentumaink

A digitális tárolásnak köszönhetően végre lehetővé válik, hogy mi magunk rendelkezzünk saját egészségügyi adataink felett. Mindezt úgy, hogy bárhonnan, bármikor elérjük őket, akár több nyelven is.

Az ingyenes magyar applikáció és webes felület segítségével a világ bármely országában elérhetjük a dokumentumainkat. Az Androidra és iOS-re is letölthető Laborom alkalmazás legújabb verziójával már nem csak vércukor- és vérnyomásméréseinket, súlyunkat, laboreredményeinket tárolhatjuk és gyógyszernaplónkat vezethetjük, de az összes orvosi leletünket is rendszerezhetjük. Az alkalmazása szeptemberben jelent meg, azóta pedig folyamatosan frissül, és egyre több nyelven érhető el. Ezenkívül a leleteinket és méréseinket mostantól bejelentkezés után a web.laborom.org weboldalon is áttekinthetjük.

Már digitálisan is tárolhatóak az egészségügyi dokumentumaink

Az applikációval tételesen követhetjük az egyes laborértékeink alakulását, valamint beállíthatjuk a gyógyszereinket és emlékeztetőt is rendelhetünk hozzá. Ehhez a mindenkori aktuális gyógyszeradatbázisból választhatunk és még fotót is készíthetünk a tablettáról, így biztosan nem keverjük össze, hogy mikor melyiket kell bevennünk.

A legújabb frissítés nemcsak a krónikus betegséggel élőknek nagy segítség: mindenkinek ott lapul a fiókban legalább néhány lelete, és olykor-olykor mindannyian járunk orvoshoz, vérvételre, felülvizsgálatokra. A Laborom alkalmazásban rendezhetjük és egy helyen, biztonságosan tárolhatjuk ezeket. Elmenthetjük, hogy hol, mikor és milyen vizsgálaton voltunk, milyen műtéteink voltak, vagy hogy mikor kell legközelebb orvoshoz mennünk. A közelgő vizsgálatokra az alkalmazás figyelmezteti a felhasználóját, és a vizsgálat után vagy közben jegyzetet készíthetünk, és a leletünket is csatolhatjuk a Laborom appon keresztül, így később könnyen megtalálhatjuk őket. A webes felületnek köszönhetően pedig még jobban áttekinthetővé váltak az egészségügyi adataink, ráadásul egy esetleges külföldi tartózkodás esetén az is hasznos lehet, hogy a fontosabb adataink 12 nyelven állnak rendelkezésre.

A Laborom rövid távú fejlesztési tervei között szerepel egy olyan online platform kialakítása magánklinikák részére, ahol a klinikák tudják figyelni ügyfeleiknek a Laborom alkalmazásba felvitt egészségügyi adatait. Ez lehetővé teszi az orvosoknak, hogy úgy fogadják a pácienst, hogy már fel vannak készülve a vizitre a teljes kórtörténettel, így rengeteg időt spórolnak, illetve pontosabb képet kapnak a páciens előéletéről. A platform továbbá képes lesz fogadni időpontkéréseket az alkalmazás felhasználóitól, valamint egy vizsgálat után a páciensek azonnal megkapják a leleteiket, zárójelentéseiket elektronikusan az alkalmazásba, így a kórtörténetük mindig friss marad, mivel ezek  bekerülnek a megfelelő helyekre a digitális kórtörténetükben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top