nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
A fodrásznál tett látogatás miatt kapott stroke-ot egy nő

A fodrásznál tett látogatás miatt kapott stroke-ot egy nő

Egy roppant ritka, de nem először előforduló jelenség vezetett stroke-hoz egy kaliforniai nő esetében.
NLCafé
f Ajánlom

Nyolc nappal az után, hogy levágatta a haját, stroke-ot kapott egy nő. Az orvosok az igen ritka, de ismert “szépségszalon-stroke-szindrómát” okolják a történtekért. A 48 éves asszony a szalonban mintegy tíz percet töltött a hajmosónál, aminek során a feje végig hátra volt hajtva úgy, hogy a nyaki csigolyái a kagyló peremére feküdtek fel. Ez az orvosok szerint ahhoz vezetett, hogy az erősen megnyúlt nyaki gerinc egyik csigolyája annyira mélyen bevágott egy artériába, hogy abban vérrög formálódott, ami végül agyi infarktushoz vezetett.

A szépségért az életünkkel fizethetünk
A szép frizuráért az életünkkel fizethetünk

A 48 éves asszony pert indított a szalon ellen, mert 250 000 dolláros orvosi költségei keletkeztek a stroke ellátása miatt. Állítása szerint rosszul volt beállítva a mosóállvány, ezért a szükségesnél jóval nagyobb nyomás nehezedett a nyakára.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy aki tudja, hogy az artériái fala elmeszesedett, vagy a nyakában ízületi gyulladás van, az lehetőleg ne döntse hátra a fejét 15–20 fokos szögnél jobban, vagy előre hajolva mosassa a haját.

Forrás: foxnews.com

Megosztás Facebookon