Egészség

Hamarosan címkékről tudhatjuk, melyik élelmiszer gmo-mentes

Még az idei év első felében hatályba léphet az a jogszabály, amely előírja a gmo-mentes élelmiszerek felcímkézését. Így hamarosan arra is egyszerűen következtethetünk, mely élelmiszerek tartalmaznak génmódosított alapanyagot.

A Földművelésügyi Minisztérium közlemény szerint a tej, hús, hal, méhészeti termékek, növényi élelmiszerek és a tojás, illetve az ezekből készített élelmiszerekre vonatkozóan kidolgozták a GMO-mentes címkézés szabályait.

A termelők ezzel tájékoztathatják fogyasztóikat, hogy termékeik teljes mértékben GMO-mentesek, vagyis nincs bennük semmi, ami génmódosított szervezettől származna.

Mindez azért is fontos lépés, mert számos ökológiai problémát hoznak összefüggésbe a génmódosított növények termesztésével, amely nemcsak a védett állatokat és növényeket veszélyezteti, de kiszorít számos őshonos kultúrát.

A még az év első felében hatályba lépő új jogszabály alapján minden olyan génmódosításra tilalmat vezetnek be, amely termesztési engedélyt kap a közeljövőben, sőt hazánk támogatja azt az elképzelést is, amely lehetővé tenné a génmódosított élelmiszerek és takarmányok teljes tiltását.

Hamarosan cimkékről tudhatjuk, melyik élelmiszer gmo-mentes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top