Egészség

Bodorrózsa: természetes megoldás a vírusok ellen

Egy kevéssé ismert, ám annál hatékonyabb gyógynövény.

A bodorrózsa, más néven cisztusz rózsa Görögországból származik, és 1999-ben megkapta az “Európa gyógynövénye” címet. Nem véletlenül: kivonata erős vírusellenes hatással rendelkezik, így kimondottan alkalmas többféle betegség megelőzésére, illetve kezelésére. De nem csak ennyit tud.

Szinte mindenre jó

A bodorrózsa rendkívül sokoldalú növény. “Háromszor annyi polifenol van benne, mint a zöld teában, ezzel pedig természetes módon erősíti az immunrendszert, védi a sejtanyagcserét és stabilizálja a szív- és vérkeringést. Külsőleg alkalmazva lassítja a bőröregedést és gyorsítja a sebgyógyulást – mondta el dr. Garay Zsolt fül-orr-gégész szakorvos. – Eredményesen kezeli a hurutos köhögést, a torokfájást és a mandulagyulladást, természetes ellensége a baktériumoknak, vírusoknak és gombáknak. A gyomor-bélbetegségek, nemi betegségek, köröm- és nyálkahártya-betegségek is jobban megelőzhetővé, valamint könnyebben kezelhetővé válnak általa” – tette hozzá a szakértő.

És még szép is
És még szép is

Bőrproblémák ellen is hatásos
Mivel gyulladásgátló és viszketéscsillapító hatása van, ecsetelőként használva eredményesen kezelhető vele az ekcémás, kiütéses bőr. A bodorrózsa emellett más immunhiányos problémákra, például sömörök kezelésének kiegészítéseként is hatásos lehet.

És ami a legjobb…
Semmilyen ellenjavallat nincs ellene, ezért idős, legyengült emberek és kismamák is fogyaszthatják. A reumás betegeknek szintén a gyulladáscsökkentő hatása miatt ajánlott, de növeli a csontsűrűséget is, és javítja az idegrendszer működését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top