Egészség

Szex menstruáció alatt: igen vagy nem?

Eddig talán azt gondoltad, a menstruáció alatti szex csak ízlés dolga, de lássuk, mit mondanak a tudományos tények.

1. Az orvosok szerint semmi baj nincs vele

Ha az illető és partnere is rendben vannak a dologgal, akkor a menstruáció alatti szexnek semmi akadálya. A legtöbben inkább a vérfoltok miatt aggódnak, de ez könnyedén minimalizálható, ha egy alapos zuhannyal kezdünk az együttlét előtt, és persze leterítünk egy törölközőt az ágyra.

Szex menstruáció alatt: igen vagy nem?

2. Talán sokkal jobban élvezed majd, mint a normális szexet

Sok nő a menstruáció ideje alatt még inkább kívánja a szexet, mint egyébként. Ilyenkor nincs rá semmi szükség, hogy megvonják maguktól az örömöket. A megnövekedett ösztrogénszint miatt nemcsak jobban kívánjuk a szexet, de jobban is élvezhetjük, szóval mindenképpen érdemes lehet kipróbálni ezt a kissé véres, de izgató élményt.

3. Ne feledkezz meg azért a védekezésről sem!

A menstruáció alatti szextől is teherbe lehet esni egyes esetekben, ezért nem szabad megfeledkezni a védekezésről. Ha előírásszerűen szedjük a fogamzásgátlót, akkor nem lehet probléma, de máskülönben mindenképpen figyeljünk oda. Néha az ovuláció ugyanis összecsúszik a menstruációval, a spermák pedig akár 3-5 napig is elélhetnek.

Forrás: Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top