Egészség

Vess véget a puffadásnak, és védd a szíved olívaolajjal!

Az olívaolajat nemcsak selymes íze, hanem számtalan, egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt is szeretjük.

Az olívaolajat egyre többen választják sütéshez-főzéshez mint egészséges alternatívát. Jól teszik, hiszen az antioxidánsokban és egészséges zsírokban gazdag olaj nemcsak selymes ízt kölcsönöz az ételeknek, de még az egészségünket is szolgálja. Most eláruljuk, miért érdemes nemcsak az ételeidre használnod, hanem mindennap egy kiskanállal innod is belőle!

Védi a szívet

Kutatások bizonyítják, hogy a mediterrán étrend segít a stroke megelőzésében. Ennek a diétának az alapja pedig az olívaolaj. Az olívaolaj a benne található egészséges, telítetlen zsíroknak köszönhetően biztosítja a szív egészségét. Szakértők szerint, ha a magas vérnyomás, a koleszterinszint csökkentése, vagy csak a baj megelőzése a cél, fogyasszunk napi 2 teáskanálnyit az olívaolajból!

Vess véget a puffadásnak és védd a szíved olívaolajjal!

Segít a mellrák megelőzésében

A mediterrán diéta nemcsak a szívet védi, segít megelőzni a mellrák kialakulását is. A rostgazdag étkezés, ami ezen országok sajátja, bizonyítottan veszi fel a harcot a rák ellen, főleg ha már fiatal korban elkezdik. 

A fogyókúra jó barátja

Az egyszeresen telítetlen zsírokról bebizonyították, hogy hatékony ellenszerei a has környéki zsírpárnáknak. Ezekben pedig az olívaolaj is gazdag, ezért megéri napi 1-2 kanállal inni belőle, ha a lapos has a cél!

Segíti az emésztést

Bár a tudomány nem igazolta, a homeopátia és a népi szájhagyomány úgy tartja, az olívaolaj segíti az emésztést és enyhíti a puffadást. Nincs is nagy szükség tudományos magyarázatra: az olívaolaj természetesen síkosítja a beleket, ezért ha székrekedés kínoz, reggel és este, lefekvés előtt igyál belőle egy kiskanállal. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top