nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Egyszer használatos eszközökkel műtöttek újra

Egyszer használatos eszközökkel műtöttek újra

Egy kórház sterilizációs részlegének gépkezelője azt mondta a Vasárnapi Híreknek, hogy arra utasították, hogy az egyszer használatos műtéti eszközöket újrahasznosítsák – írja a Vasárnapi Hírek.
NLCafé
f Ajánlom

Olyan vallomást tett egy kórházi dolgozó, ami mindenkit ledöbbent: azt állítja, hogy egy fővárosi kórház steril részlegének gépkezelőjeként az volt a feladata, hogy az egyszer használatos műtéti eszközöket újrahasznosítsa – írja a Vasárnapi hírek.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, nyílt levelet írtak az orvosok a kórházi fertőzésekről és sokkoló adatok kerültek nyilvánosságra. A levelet az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport tagjai fogalmazták meg a fertőzésekről szóló sajtóhírekre reagálva. Szerintük Magyarországon egy év alatt többen vesztik életüket kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben:

Vannak kórházak, ahol még a sterilizáló is leállt, a WC-t nem lehet lehúzni, a beteget nem lehet elkülöníteni, nem jut tiszta pelenka, nincs fertőtlenítőszer, a vezetők visszamondják a takarítást, mert nincs rá forrás. Előfordul, hogy egy kéztörés ellátása után belehal a beteg a kórházi baktérium okozta bélgyulladásba, vagy lélegeztetőgépen végzi egy gyermek, mert a mandulaműtét során kórházi, terápiarezisztens kórokozók támadják meg.

Megosztás Facebookon