Egészség

Mit érdemes enni reggelire?

Van, aki jól elvan reggeli nélkül, akinek azonban ennie kell ilyenkor, figyeljen rá oda, mivel indítja a napot.

Egy kávé éhgyomorra, aztán rohanás a buszhoz. Ismerős? Ha szeretnéd ebédidőig normálisan kihúzni, érdemes némi időt szánni a reggelire, ami lehetőleg rostban, egészséges szénhidrátban és fehérjében gazdag legyen.

Zabpehely. Igazi egészséges, tápláló reggeli étek, de persze nem az agyoncukorozott változata. Akinek kevés a tejjel nyakon öntött zabpehely, szórhat rá olajos magokat, mazsolát, gyümölcsöket, esetleg egy kevés mézzel is édesítheti.

Görög joghurt. A hagyományos joghurthoz képest kétszer annyi fehérjét tartalmaz, és tele van kalciummal. Sima, ízesítetlen változatot válassz, amit finomabbá tehetsz némi apróra vágott gyümölccsel.

Érdemes időt szánni a reggelire
Érdemes időt szánni a reggelire

Grépfrút. Fogyózóknak kifejezetten ajánlott, mert állítólag étkezés előtt egy fél grépfrút felpörgeti az anyagcserét. Emellett jótékonyan hat a vércukor- és az inzulinszintre. Hogy megfelelő reggeli lehessen, egészítsd ki fehérjeforrással, például joghurttal.

Banán. A legjobb választás a tízórai idején rád törő farkaséhség távol tartására. A rezisztens keményítő szuper forrása, így sokára éhezel csak meg. Karikára vágva megszórhatod vele a müzlidet vagy a zabpelyhedet is.

Tojás. A koleszterintartalma miatt évekig páriaként tengődő tojás ismét megbecsült tápláléknak számít, mint remek fehérje- és vitaminforrás.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top