Egészség

Drágakőbe harapott az étteremben – nyaklánc lesz belőle

Ritka igazgyöngybe harapott egy amerikai nő a Washington állambeli Issaquah egyik éttermében, miközben tengeri herkentyűket vacsorázott.

Lindsay Hasz és férje, Chris a Montalcino Ristorante Italiono nevű étteremben ettek, amikor a nő az előétel fogyasztása közben valami keményre harapott. Elmondása szerint úgy tűnt, hogy egy igazgyöngyöt talált, de nem volt biztos benne, így a zsebébe csúsztatta, és hazavitte.

Szerzeményét Lindsay megmutatta egy ékszerésznek, aki megállapította, hogy egy Vénusz-kagyló mintegy 600 dollár (169 ezer forint) értékű lila színű gyöngyére lelt.   

Tenger gyümölcsei
Tenger gyümölcsei

Ted Irwin, a Northwesti Földtani Laboratórium munkatársa a menüben talált gyöngyről elmondta, hogy több millió kagylógyöngy közül alig egy ér el drágakői minőséget.

Az étterem tulajdonosa, Cindy Nardone gratulált Lindsay-nek a fogáshoz. Az asszony nyakláncra teteti az igazgyöngyöt, ékszer lesz belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top