Egészség

A legfrissebb kutatások szerint nem kell minden nap zuhanyozni

Úgy tűnik, a higiéniát sem kell túlzásba vinni: például egyáltalán nem biztos, hogy érdemes minden nap beállni zuhany alá.

Manapság természetesnek vesszük, hogy zuhanyozni minden nap kell – legalább egyszer. De tényleg egészséges ez? A legfrissebb kutatások szerint a túl sok zuhanyzás kimondottan ártalmas lehet bőrünknek, mondjuk ez nem is magával a zuhanyzással, hanem egészen pontosan a szappanhasználattal áll szoros kapcsolatban.

A legfrissebb kutatások miatt nem kell minden nap zuhanyozni

A szappan ugyanis lemossa a bőr természetes zsírrétegét, amitől a bőr száraz, durva tapintásúvá válhat. Ez pedig hosszú távon egyáltalán nem tesz jót a bőrnek. Hogy mi a megoldás? Állítólag az ember nehezen áll rá, hogy csak időnként használjon szappant vagy tusfürdőt (akkor, mikor valóban szükség van rá), ezért jó megoldás lehet az is, ha néha egyszerűen kihagyjuk a zuhanyt. Persze csak akkor, ha ez a döntés valóban indokolt, és nem épp egy kétórás edzés után vetődtünk haza.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top