Egészség

5 dolog, amit soha ne tegyél szex előtt

Még a leggyakorlottabb lepedőakrobatákat is érheti meglepetés, ha nem figyelnek oda.

Általában több figyelmet fordítunk mindarra, mit érdemes csinálni szex előtt: gondoskodni az ápolt külsőről, a szexi fehérneműről, illatos gyertyát gyújtani, meg hasonlók. Van azonban pár olyan dolog is, amit semmiképpen nem tegyél.

Ne vegyél be antihisztaminokat! Az allergiások bedugult orrának nagy megnyugvást jelentenek az antihisztaminok, jótékony hatásukat azonban a nyálkahártyákra kifejtett szárító hatásuk révén fejtik ki. Márpedig a gyógyszer nem tesz különbséget az orr és a hüvely nyálkahártyája között…

Ne egyél nagyon fűszeres, csípős ételeket! Több okból se. A csípős ételek maradványai a szádon és a kezeden túlságosan is izzó élményt szerezhetnek mindkettőtöknek odalent, de hátrányosan befolyásolhatják a vagina ízét és illatát is.

Ezt szex előtt ne!
Ezt szex előtt ne!

Ne igyál túl sokat! A túl sok alkohol eltompítja az érzékelést, márpedig a jó szexhez nem árt érezni is, ami történik veled.

Ne használj elektromos fogkefét! Ez elég furán hangozhat, de nem a túl tiszta fogak jelentik a problémát, hanem hogy egy vizsgálat szerint az elektromos fogkefe fogékonyabbá tesz a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben: számtalan apró sebet ejt ugyanis a fogínyen, jóval többet, mint a sima fogkefe.

Ne borotválkozz! Ha szereted többé-kevésbé csupaszon odalent, akkor se időzítsd a borotválkozást közvetlenül a szex előttre. A borotva a bőr legfelsőbb rétegét is felsérti, kiszolgáltatva a szervezeted a másik ember kórokozóinak. Közvetlenül borotválkozás után ráadásul sokak bőre kipirosodik, kipattogzik, ami nem túl vonzó látvány. Adj a bőrödnek egy napod a megnyugvásra, és kend be hidrokortizont tartalmazó krémmel.

Forrás: womenshealthmag.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top