Egészség

A paradicsom meglepő előnyei

Nincs is jobb egy szép piros paradicsomnál: kenyéren, salátában, levesként, koktélba – mindenhogyan hibátlan. Ráadásul igazi egészségbomba is.

Van az embernek néha olyan érzése, hogy egy szép piros paradicsomot, amin csak úgy feszül vékony bőre, egyszerűen megenne, mint egy almát, nagyokat harapva bele, magos paradicsomlével az arcán.

A világszerte népszerű zöldség nemcsak sokoldalúan felhasználható és nagyon finom, de szerencsére rendkívül egészséges is. Kezdjük ott, hogy a paradicsomban rengeteg a kálium, ami elengedhetetlen az érfalak karbantartásánál. A paradicsomfogyasztás tehát jót tesz a keringésnek, továbbá csökkenti a koleszterint, amiért szívünk is hálás lehet.

A paradicsom meglepő előnyei

Vitaminokban és antioxidánsokban sem szenved hiányt – rengeteg A- és C-vitamin található benne, amiktől jobb lesz a közérzetünk, de a hajunk is fényesebb és a bőrünk is ragyogóbb lehet tőle. 

Végül pedig, ahogyan egy jó barátom szokta mondani “a paradicsom a dohányos legjobb barátja”. És ez így is van. Talán kevesen tudják, de a paradicsom segíthet regenerálni a dohányzás által károsított sejteket – persze nyilvánvalóan egyszerűbb, ha az ember eleve nem károsítja magát dohányfüsttel. Mindenesetre ha már így van, ne hagyjuk ki a paradicsomot étrendünkből. 

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top