Egészség

Mit érdemes tudni a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgombáról?

Kezdjük a legfontosabbal: bár a Saccharomyces boulardii az Enterol hatóanyaga, valójában nem baktériumról, hanem élesztőgombáról beszélünk.
Mit érdemes tudni a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgombáról?

Az Enterol probiotikum egyedül ezt a hatóanyagot tartalmazza, és kutatások bizonyítják, hogy nincs is szükség másra, hiszen címszereplőnk tökéletesen alkalmas arra, hogy helyreállítsa az antibiotikumkúra miatt megsérült bélflórát.

Érdemes hát őt jobban megismerni.

Természetes, biztonságos, hatásos

A Saccharomyces boulardiit 1923-ban, Indokínában izolálta a licsi és a mangó héjából egy francia kutató, bizonyos Henry Boulard.

Mit érdemes tudni a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgombáról?

Boulard az 1920-as években nagyon sokat utazgatott a környéken, és az egyik kolerajárvány idején észrevette, hogy a helyiek egy speciális, gyümölcsből készült teát fogyasztanak.

A tea állítólag nemcsak jó volt a hasmenés ellen, de meg is előzte a kolera egyik legsúlyosabb tünetét jelentő problémát.

Innen jött az ötlet. A gyümölcsökben megtalálható trópusi gombafajta azonban nem robbant be rögtön a nemzetközi közéletbe, és csak a század közepének kutatásait követően vált a hasmenés kezelésének egyik leghatásosabb gyógyszerévé.

Akkor viszont nagyon, hiszen a gyártást átvevő cég megismertette az emberekkel, hogy a Saccharomyces boulardii kiválóan alkalmas az akut hasmenés kezelésére.

Melyek a Saccharomyces boulardii előnyei?

Nem véletlen, hogy az Enterol ezt az élesztőgombát használja, hiszen a Saccharomyces boulardii rendkívül erős antitoxikus hatással rendelkezik.

A hatóanyag képes arra, hogy helyreállítsa a megsérült bélflórát, és mivel erősíti az immunrendszert, ezért is tekintik olyan kiegészítőnek, amelynek fogyasztása jótékonyan hat szervezetünkre.

Mit érdemes tudni a Saccharomyces boulardii nevű élesztőgombáról?

Mivel nem baktérium, hanem élesztőgomba, ezért a Saccharomyces boulardiit tartalmazó Enterol gond nélkül beszedhető az antibiotikummal együtt (akár egyidőben), az ugyanis nem csökkenti a hatását, szemben a baktériumalapú probiotikummal.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top