Egészség

Ezt árulja el a szemszíned az egészségedről

Az a szép, akinek a szeme kék, de milyen színű a legegészségesebbek szeme?

1. A sötét szeműeknél nagyobb az esély szürke hályogra

Egy 2000-es szemészeti tanulmány szerint a sötétebb szeműeknek jóval nagyobb esélyük van erre a betegségre, mint világos szemű társaiknak. A megelőzés érdekében nagyon fontos az UV sugarak megfelelő megszűrése, a sötét szeműek pedig fokozottan figyeljenek erre.

2. A melanoma gyakoribb a kék szeműeknél

A pontos genetikai összefüggéseket még nem tárták fel, de valószínűleg a test pigmentációjával van összefüggésben a dolog. Annyi biztos, hogy a kék szeműeknek érdemes energiát fordítaniuk ennek a bőrelváltozásnak a megelőzésére.

Ezt árulja el a szemszíned az egészségedről

3. A sötét szeműek rosszabbul bírhatják az alkoholt

Úgy tűnik, a szemszín még ezt is befolyásolhatja. A barna vagy fekete szeműek felmérések szerint kevesebb alkoholt fogyasztanak, mint a kék vagy zöld szeműek, ugyanis érzékenyebbek rá és rosszabbul bírják. 

4. A világos szemű nők jobban viselik a fájdalmat

2014-ben egy aneszteziológus professzor, Inna Belfer állította, hogy a világos szemű nők jobban viselhetik a fizikai fájdalmat. A fájdalomküszöböt a szülési fájdalmon keresztül nézték, ami állítólag jobban megviselte a barna szemű nőket, mint a kék vagy zöld szeműeket.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top