nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Fogyjál úgy, hogy észre sem veszed!

Fogyjál úgy, hogy észre sem veszed!

Az önsanyargató diéták sokszor épp ott buknak meg, hogy túlságosan is görcsösen akarjuk a fogyást. Pedig a kilók úgy is leolvadhatnak rólad, hogy észre sem veszed!
NLCafé
f Ajánlom

1. Lőj egy szelfit!

Egy spanyol tanulmány szerint jól járunk, ha sok egész alakos szelfit készítünk! Négy hónap alatt akár súlyunk 2,6 százalékát is elveszíthetjük, ha folyamatosan látjuk magunkat a fotókon – ugyanis így motiváltabbak leszünk, hogy formában tartsuk testünket.

2. Dobj be valamit vásárlás előtt

Mielőtt elindulnál a sarki szupermarketbe, egyél meg egy almát vagy egy kis egészséges rágcsálnivalót. Így nem kopogó szemekkel lépsz be a kísértés templomába, azaz kevesebb ételt (sőt kevesebb egészségtelen nassolnivalót) fogsz majd vásárolni.

Fogyjál úgy, hogy észre sem veszed!

3. Tetris a testért

Igen, az a Tetris, gyerekkorunk kedvenc játéka. Mivel Tetris közben a kognitív fókusz az éhség helyett a játékra összpontosul, mindössze 3 perc játék után már 20 százalékkal csökkenhet a kínzó falánkság.

4. Sétálj egy nagyot

Talán kézenfekvőnek tűnik, de a séta tényleg hasznosabb, mint gondolnánk. Ha még nem állunk készen az edzőtermi izzadásra, induljunk el egy legalább félórás sétára – tényleg látható lesz a hatás, és még csak meg sem erőltettük magunkat.

Forrás: Prevention

Megosztás Facebookon