nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Zika-vírus: nem lesz ott Rióban az olimpiai bajnok sportolónő

Zika-vírus: nem lesz ott Rióban az olimpiai bajnok sportolónő

Ha nem változik a helyzet a Zika-vírussal kapcsolatba, Hope Solo, az amerikai női labdarúgó-válogatott kapusa valószínűleg nem vesz részt a riói olimpián.
NLCafé
f Ajánlom

Hope Solo, az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikai női labdarúgó-válogatott kapusa a Sports Illustrated című lapnak nyilatkozott arról, hogy komolyan aggódik a Zika-vírus miatt. “Ha most kellene döntenem, hogy elindulok-e, nem mennék” – jelentette ki. Mint mondta: az olimpián való versenyzéshez biztonságos környezetet kell biztosítani a női és a férfi sportolóknak egyaránt. És a női sportolókat nem szabad arra kényszeríteni, hogy veszélyeztessék a saját és jövendőbeli gyermekeik egészségét.

A híres sportoló a Zika miatt nem vesz részt az Olimpián

A labdarúgó-válogatott szerdán kezdi meg szereplét az észak- és közép-amerikai régió olimpiai selejtezőtornáján. Jill Ellis szövetségi kapitány elárulta, hogy a Zika-vírus állandó beszédtémát szolgáltat a csapatnál, de szerinte még nincsenek döntéshelyzetben, hiszen még nincs meg a helyük az olimpián. “Szeretném, ha mindez nem terelné el a figyelmünket a tornáról. Még nem jutottunk ki, úgyhogy egyelőre ne beszéljünk Rióról. Most a meccsekre próbálunk összpontosítani, a hídon majd akkor kell átmennünk, amikor odaérünk. Ettől függetlenül tény, hogy ez már globális probléma, de rengeteg dolog történik a színfalak mögött, és az emberek ugyan nem tudják, de bennünket megfelelően tájékoztatnak, és biztonságban vagyunk” – fogalmazott az edző.

A brazil egészségügyi minisztérium novemberben megerősítette, hogy a Zilka-vírus áll a magzatoknál egyre szaporodó mikrokefáliás, kóros kisfejűséggel járó elváltozások hátterében. A riói szervezők ugyanakkor két hete jelezték: mivel a játékok augusztusi időpontja az ottani télre esik, a szárazabb és hűvösebb éghajlat jelentősen csökkenti majd a vírust terjesztő szúnyogok jelenlétét.

Megosztás Facebookon