nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Ezt teszi az öregedés a lábaddal

Ezt teszi az öregedés a lábaddal

A kor nemcsak a ráncokról olvasható le, lábaink állapotán is meglátszik. Elmondjuk, mi történik a lábakkal az évek előrehaladtával.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ahogy múlnak az évek, könnyen előfordulhat, hogy gyakrabban panaszkodunk talpfájásra, ennek pedig nem az az oka, hogy mi váltunk volna kényesebbé. A korral a láb is átalakul, így sajnos gyakrabban jelentkezhet fájdalom a talpban és a lábfejben.

Például akár az arcbőrünkből, úgy a talpunkból is eltűnhet idővel a természetes kipárnázottságot szolgáltató kollagén és elasztin. Így bár a lábunk még teljesen rendben van reggel, az egész napos mászkálás után már gyakran sajoghat, hiszen gyakorlatilag csontokon járunk. Ilyen esetekben egy alaposan kipárnázott, kényelmes cipő használatát javasolják a szakemberek.

Sajnos az is előfordulhat, hogy a lábujjak az évek során valamilyen irányban deformálódnak. Így kialakulhat például kalapácsujj, ami kellemetlen, fájdalmas érzést is okozhat, ha cipőbe próbáljuk préselni lábfejünket. Próbáljuk tehát kerülni, hogy lábunkat előre nagyon elkeskenyedő, hegyes végű topánkákba erőszakoljuk.

Ezt teszi az öregedés a lábaiddal

Néhány év elteltével megtörténhet, hogy a keringés is lassul testünkben. Ha a lábunkban is rossz a keringés, akkor sajnos lassabban gyógyulnak a vágások és horzsolások, és az idegek károsodásától érzéketlenebbé is válhat – amitől persze még kevésbé veszünk észre valamilyen sérülést. Legyünk óvatosak, és kerüljük el a sebek elfertőződését lábunkon.

Forrás: Prevention

Megosztás Facebookon