Egészség

Ennek a vitaminnak a hiánya okoz gyomorpanaszt

Ha állandóan kellemetlen, érzékeny gyomorra és puffadásra panaszkodunk, még az is lehet, hogy vitaminhiány áll a dolog mögött.

Úgy érzed, a gyomrod állandóan puffadt, vagy épp kellemetlen gázok kínoznak? Ha gyomorpanaszok gyötörnek, de egyszerűen nem látjuk az összefüggést a kényelmetlenkedő has és a kiegyensúlyozott étrendünk között, lehet, hogy a vitaminhiány a ludas.

Méghozzá egy bizonyos vitamin hiánya, ami a legfrissebb kutatások szerint a D-vitamin lehet. A kutatás szerint az irritábilisbél-szindróma kiváltó oka is lehet ez a vitaminhiány, ami gyakori puffadással és érzékeny, gyakran rakoncátlankodó gyomorral jár.

Ennek a vitaminnak a hiánya lehet felelős a gyomorpanaszokért

Ha a D-vitamin szintjét szeretnénk növelni a szervezetünkben, a legjobb megoldás egy hosszú séta a napfényben, de ha erre nincs lehetőségünk, választhatunk D-vitaminban gazdag ételeket (például lazacot vagy gombát), illetve bevihetjük táplálékkiegészítő formájában is.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top